On-demand coaching lost actuele problemen op en creëert leiders


Geplaatst op: Outplacement

 

Meer dan 80% van de werknemers geeft te kennen dat zij de vaardigheden missen die zij nodig hebben voor hun huidige baan en de toekomst. Hulp aan mensen om bij te blijven in een snel veranderende mondiale economie vraagt om een lerende cultuur en een behendige mentoraanpak. Niet eerder was de noodzaak van zelfmanagement crucialer en uitdagender dan nu.

Het is nog maar enkele maanden geleden dat managers druk bezig waren om alle werkplekveranderingen door disruptie en het tekort aan vaardigheden het hoofd te bieden. En nu heeft COVID-19 die verandering dramatisch versneld, waarbij velen in een nieuw normaal van afstandswerk en virtuele samenwerking zijn beland.

RightCoach™ is een on-demand situationele coachingoplossing die zelfmanagement aanstuurt met korte, onderwerpspecifieke, op de ontwikkeling van vaardigheden gerichte online sessies voor aanstormende managers en werknemers met een hoog potentieel.

Anders dan traditionele coaching, die is gericht op gedragsverandering op langere termijn, biedt situationele coaching een meer ‘agile’ en zelfsturende aanpak. Coaches begeleiden individuele personen zodanig dat ze hun meest dringende vraagstukken zelf leren benoemen en oplossen, en tegelijkertijd bouwen aan leiderschapsvaardigheden voor de toekomst.

Dit is waar RightCoach™ het verschil maakt:

 

Flexibel mentorschap wanneer en waar je dit nodig hebt

Problemen zijn net onkruid. Als je ze niet snel bij de wortel aanpakt, groeien ze boven je hoofd uit. Vooral in grotere organisaties is er niet altijd een leidinggevende beschikbaar om werknemers bij te staan in onverwachte crises.

RightCoach™ biedt betaalbare ondersteuning met 30 en 60 minuten durende video- en chatsessies binnen een twee-uursschema. Elke sessie is gericht op een specifiek onderwerp voor snelle en gerichte ondersteuning. Deelnemers kunnen deze sessies eenvoudig boeken in meerdere talen en tijdzones en hebben toegang via smartphone, desktop en tablets.

 

Ervaren coaches op vele terreinen

In een traditioneel coachingscenario werken werknemers samen met één coach die inzichten deelt op basis van zijn of haar eigen expertise. RightCoach™ maakt het mogelijk relaties op te bouwen met een mondiaal netwerk van ervaren coaches in een waaier van sectoren. Werknemers profiteren van meerdere perspectieven op thema’s in drie categorieën:

 

Loopbaanontwikkeling in een veilige omgeving

Al generaties lang streven werknemers naar carrièregroei – sterker nog, velen waarderen carrière- en skillstraining bijna net zo hoog als hun salaris. 1 Toch doen managers nog altijd niet genoeg om werknemers voor de toekomst op te leiden omdat zij al dun gezaaid zijn.2 RightCoach™ staat leidinggevenden bij in het begeleiden van werknemers in alledaagse situaties waar zij richting nodig hebben. Bijvoorbeeld hoe zij effectiever feedback kunnen geven tot en met het managen van conflicten tussen collega's.

Na iedere sessie kunnen organisaties de voortgang van werknemers volgen aan de hand van realtime rapportage via een gebruiksvriendelijk dashboard dat het coachingresultaat en de werknemerstevredenheid weergeeft. Zo kan meer aandacht voor effectievere feedback ervoor zorgen dat een manager de waarde van feedback beter leert begrijpen en hem in staat stellen deze om te zetten naar waardevolle informatie in tegenstelling tot kritiek, waardoor zij gaan inzien hoe waardevol en belangrijk feedback kan zijn voor groei en ontwikkeling.

 

Een coachende cultuur bevorderen

Meerdere Fortune 500-bedrijven3 erkennen de waarde van coaching om samenwerking te bevorderen en transformatie te sturen. Microsoft, bijvoorbeeld, beleefde een significante 'culturele renovatie' nadat CEO Satya Nadell in 2014 het roer overnam. Hij begreep dat de onderneming moest opschuiven van "know-it-alls" naar "learn-it-alls,"4 waarna het bedrijf meer inzette op één-op-één coaching op elk niveau om een groeimindset te bevorderen.

RightCoach™ stimuleert dit type "learn-it-all" coachinggesprekken die managers helpen te leren luisteren naar hun team. Omgekeerd bevordert dit de betrokkenheid als werknemers beter zicht krijgen op hun carrièrepad binnen de organisatie. Dit is het soort ontwikkeling dat ook de kosten van personeelsverloop op alle niveaus terugdringt.5

Talentmanagers als Nadell weten dat zij door het inbedden van deze coachingcultuur waarde toevoegen voor werknemers en daarmee ook voor de onderneming.

Lees verder wat RightCoach™ kan doen voor je organisatie.

 


1 ManpowerGroup What Workers Want Study

2 https://hbr.org/2017/11/managers-arent-doing-enough-to-train-employees-for-the-future

3 https://www.fastcompany.com/90419047/how-empathy-became-the-new-ceo-status-symbol

4 https://hbr.org/2017/11/managers-arent-doing-enough-to-train-employees-for-the-future

5 https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2018/01/29/reduce-turnover-with-a-culture-of-coaching/#14e9b7a127f8